Onnistumisen tunne on mahtava!

 
 
Kristel 35 v.


Työkuvan muutoksesta johtuvat kiireet vaikuttivat muutama vuosi sitten arkirutiineihini sen verran, että päivittäinen liikunta rajoittuikin jossain vaiheessa vain koiran kanssa kävelylenkkiin. Hikiliikunnalle ei mukamas löytynyt kunnolla aikaa tai sitten väsytti aivan tolkuttomasti. Aloittelevana yksityisyrittäjänä työmäärä sen kun kasvoi koko ajan ja millekään muulle ei oikein löytynyt sijaa.

Kun sitten päätin Otin aloitteesta laittaa liikkumistavat uusiksi, ei aluksi meinannut löytyä kalenterista aikaa edes yhteiseen suunnittelupalaveriin. Oikeastaan kysehän oli vain asioiden priorisoinnista. Otti suunnitteli ensimmäisen kunto-ohjelmani täysin työni ehdoilla, koska en uskonut nauttivani liikunnasta tietäen rästihommien määrän vaan kasvavan työpöydällä.
 

Alku oli luonnollisestikin takkuista, hyvin nopeasti olisin keksinyt useammankin tekosyyn siihen, miksi juoksulenkki olisi pitänyt jättää väliin. Esimerkiksi sen, että yksinkertaisesti vihasin juoksemista. Mutta oman PT:n hienous on juurikin siinä, että silloin oikeasti tulee lähdettyä, kun joku on vahtimassa ja kannustamassa. Vahtiminen ja kannustaminen tarkoittivat tässä tapauksessa valmennettavan kuuntelemista, mutta kuitenkin sopivalla tavalla pakottamista.

Otin sinnikkyyden ansioista kokeilin erilaisia uusia liikunnanmuotoja ja huomasin todella nauttivani niistä. Ja pakko myöntää, että liikunnan ansiosta vointi ja jaksaminen paranivat huomattavasti, jolloin jaksoin myös työssä paremmin. Ja silti jäi aikaa koirankin ulkoiluttamiseen. Toisin sanoen mistään ei tarvinnut luopua, vaikka niin aluksi kuvittelin.

 

Puoli vuotta myöhemmin osallistuin elämäni ensimmäiseen juoksutapahtumaan! Eikä taatusti jää viimeiseksi. Minusta ei edelleen ole tullut mitään himourheilijaa ja se ei ollutkaan tavoitteena. Otin lähestyminen kiinnostukseni lisäämiseen oli juuri oikeanlainen ja ensimmäistä kertaa oivalsin, että treenata ei tarvitse väkisin. Sen on tarkoituksena tukea muuta elämää ja jos yksinkertaisesti ei jaksa lähteä joku päivä salille tai lenkille, sinne ei ole mikään pakko mennä. Oivalsin myös sen, että aikaisempina vuosina en oikeastaan tiennyt lainkaan, millä lailla liikun ja mitä tarkalleen vartalolleni teen. Tässä jos missään korostuu erinomaisen henkilökohtaisen valmentajan merkitys: tiedät itsekin, että mitä teet, miksi teet ja mitä toivot jatkossa tekeväsi. Ja tämä onnistumisen tunne on aivan mahtava!Kristel Reinfeldt-Tiitola

Crystal Agency Oy

Hiutalekuja 3

13270 HÄMEENLINNA

+358 45639 1087

+372 5387 8388

www.crystalagency.fi


<< Takaisin

 
Personal trainer Ott Raska ott.raska@raskaspt.fi  Y-tunnus: 2529749-6  
Tehtaankatu 1 B 20, 13220 Hämeenlinna puh. 040 514 6661